Blog

Dezenfeksiyon


Dezenfeksiyon ya hastalık sırasında ya da hastalık sonrasında uygulanır. Yalnız hastaya, onun dokundugu nesnelere, çamaşırına, tükürdüğüne, dışkısına değil, onu tedavi eden personele, ziyaret eden kişilere, yattığı odaya, eşyaya, duvarlara ve döşemeye de uygulanmalıdır

Kapalı Yerlerde Dezenfeksiyon

Kapalı yerlerin dezenfeksiyonu ya buharla (formol, sülfür anhidrit, klor) ya da püskürtülebilecek antiseptik eriyikle (Javel suyu, süblime, asit fenik vb.) yapılır. Eşyaların dezenfeksiyonu genellikle buharla ya da kuru ısıyla çalışan eütvlerle ya da dezenfektan gazlarla yapılır. Bildirilmesi zorunlu hastalıklarda (tularemi,besin zehirlenmeleri ve tetanos dışında)dezenfeksiyon zorunludur.

Virüs Dezenfeksiyon Nasıl Yapılır?


Dezenfeksiyon işlemi termal veya soğuk sisleme cihazları kullanılmak suretiyle konuyla alakalı bilgili, donanımlı ve sağlık bakanlığı işlem uygulama belgesine sahip kurumlar veya personel tarafından uygulanmalıdır. Kullanılacak ürünler sağlık bakanlığı onaylı kimyasal dezenfektan içeren ilaçlar olmalıdır. Uygulama yapan bireyler her türlü kimyasal yan etkiye karşı hazırlıklı olmalı gerektiğinde sağlık personeli doğru bir şekilde bilgilendirilmelidir. Uygulama sonrası işlem yapılan alanı kullanacak bireylere işlemle alakalı bilgilendirme yapılmalıdır.

UYGULAMA ALANLARI
HASTANELER
OTELLER
KREŞLER
YURTLAR
EVLER
İMALATHANELER
AHIRLAR
KÜMESLER
SU DEPOLARI
SEBİLLER
KLİMALAR
HAVUZLAR

4 Responses

  1. comment admin

    Test Comment

    • comment imithemes

      These recommendations consider the likelihood and potential risks of COVID-19 in infants and also the risks of serious illness and death when infants are not breastfed or when infant formula milk are used inappropriately.

  2. comment imithemes

    Testing of another comment for the posts

  3. comment Minal

    Comment from a non logged in user